Ervaringen van cliënten

Wil je weten hoe anderen hun traject bij Twomorrow hebben ervaren? Hieronder lees je de verhalen van mensen die een IPS-traject hebben gevolgd. Hoe zij het traject hebben ervaren met alle kansen en uitdagingen. En wat het traject hen uiteindelijk heeft opgeleverd.

Peter

ICT-consultant, 38 jaar

Van cliënt naar werknemer

 

Peter werkt als ICT-consultant voor een groot bedrijf. Door zijn psychische problemen ging het op zijn werk ook minder. Uiteindelijk moest hij zich ziekmelden. Via zijn behandelaar is Peter in contact gekomen met de IPS-trajectbegeleider van Twomorrow. Door ondersteunende gesprekken is het hem gelukt om de stress op zijn werk beter te hanteren en heeft hij zijn uren weer opgebouwd.

Peter vertelt: “Na het overlijden van mijn vrouw, kostte het me steeds meer moeite om alle ballen in de lucht te houden. Ik was gewend altijd alles in mijn werk te doen voor mijn klanten. Alleen rustte ook nog eens de opvoeding van mijn kinderen, het huishouden en het rouwproces op mijn schouders. En ik wilde persé geen stap terug doen in het werk. Ik wist ook helemaal niet hoe ik dat moest doen. Nooit geleerd. Totdat het me allemaal te veel is geworden met een stevige burn-out als gevolg. Toen heb ik ook hulp gezocht”.
IPS-trajectbegeleider Chris werkt als professional van het behandelteam op het gebied van werk & inkomen en heeft Peter daar leren kennen. Chris: “Met Peter hebben we toen als onderdeel van zijn behandeling de eerste stappen gezet in contact met zijn werkgever. Peter houdt namelijk van zijn werk als adviseur van logistieke ICT-oplossingen voor bedrijven in het MKB. En dat plezier wilden we terugvinden. In een gezonde variant”. Samen zijn ze op zoek gegaan naar een nieuwe balans. Waarop Peter aanvult: “Best lastig, want ik ben altijd gewend om te scoren en er helemaal voor te gaan. Langzamerhand merk ik dat ik steeds beter in mijn vel kom te zitten. Terwijl ik dat een tijd geleden niet meer voor mogelijk hield. Dat is fijn en geeft mij vertrouwen in de toekomst!”.

Het blijft met tijd en wijlen goed opletten voor Peter, omdat hij soms sneller en meer wil dan haalbaar is. En (nog) niet kan terugvallen op voldoende veerkracht. “Gelukkig trekt Peter dan wel op tijd aan de bel en kan ik hem het overzicht en de tools geven om tot rust te komen. En dan weer verder te werken”, aldus Chris.

Ervaringen van cliënten

patroonLos@1x_rotated
patroonLos@1x_rotated
patroonLos@1x_rotated

Neem contact op