Esmee Eggengoor en Selina Eijkemans – Online sollicitatietraining

Twomorrow-Blog-Selina

Bij Twomorrow zijn wij (Esmee en Selina) op 2 november gestart met de sollicitatietrainingen. Er waren een hoop aanmeldingen en we zijn met drie enthousiaste groepen aan de slag gegaan. Hoe fijn is het om met mede-deelnemers te kunnen praten over ervaringen in het zoeken naar werk en elkaar tips te kunnen meegeven!

Normaal geven we deze training op een Twomorrow locatie maar helaas moesten we wegens COVID-19 een alternatief bedenken. Daar werd de Online sollicitatietraining van Twomorrow geboren! Deze online sollicitatietraining bestaat uit zes bijeenkomsten waarin we de volgende thema’s doorlopen: kwaliteiten in kaart brengen, vacatures zoeken, maken van een CV en sollicitatiebrief, video sollicitatiegesprek, netwerken, openheid naar werkgevers en we oefenen met een sollicitatiegesprek voeren.

We maken gebruik van het programma ZOOM, daar kunnen we elkaar zien en de Powerpoint presentatie evenals de filmpjes die we gebruiken kunnen worden gedeeld. Alle deelnemers ontvangen een deelnemersmap met daarin de theorie, benodigdheden en huiswerkopdrachten. Na afloop van de training krijgen de deelnemers een certificaat toegestuurd. Dit geeft aan dat je de training positief hebt afgerond en kennis in huis hebt rondom solliciteren.

Tot nu toe horen we veel positieve verhalen van de deelnemers! Dat het prettig is om van elkaar feedback te krijgen, elkaar handige tips kunt meegeven en daarnaast is er ook ruimte voor een gezellig praatje.

Ook al is het jammer dat de sollicitatietraining niet fysiek kan worden gegeven, wij merken dat de online sollicitatietraining ook een succes is! De training zal meerdere keren per jaar worden aangeboden.

Ben je enthousiast geworden en heb je vragen of zou je deel willen nemen, neem dan contact met ons op via onderstaande mailadressen:
s.eijkemans@twomorrow.nl
e.eggengoor@twomorrow.nl

Wij kijken uit naar de volgende bijeenkomsten!