IPS

Bij Twomorrow werken we samen met u en het GGZ-behandelteam aan het hervinden van de balans op het gebied van werk en studie. Zo werkt u aan het herstel van gezondheid, verminderen van psychische klachten en het maken van verbindingen in de maatschappij.

‘Door het IPS-traject heb ik na 8 jaar van arbeidsongeschiktheid weer een betaalde baan gevonden. We hebben er bijna 3 jaar aan gewerkt en gelukkig is die tijd er binnen IPS. Met ups-and-downs is het gelukt – samen met mijn trajectbegeleider en behandelaar – om door te zetten en de moed niet op te geven. Ik ben soms gewoon trots op mezelf.’

- Joris, medewerker communicatie

Welke dienstverlening biedt Twomorrow in een IPS-traject?

  • In beeld brengen van uw huidige situatie. Om samen tot een koers te komen, bespreken we uw wensen, kansen én belemmeringen voor u op de arbeidsmarkt. Indien gewenst bekijken we de mogelijkheden om het inkomen te vergoten. Ook brengen we eventuele risico’s voor uw inkomen, uitkering of arbeidscontract in kaart. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken voor IPS.
  • In beeld brengen arbeidsmarktpositie. Wij inventariseren uw wensen & interesses, opleiding & werkervaring, kwaliteiten & vaardigheden en matchen deze met de kansen op de lokale arbeidsmarkt. Twomorrow zet daarbij verschillende valide testinstrumenten in.
  • Begeleiding op de weg naar werk. We zoeken met u naar passende vacatures en bieden ondersteuning bij het maken van een CV en aansprekende brief. Samen vinden we de weg op social media en brengen wij uw netwerk in kaart.
  • Coachingsgesprekken. Zo bereiden wij u voor op het beantwoorden van lastige vragen tijdens een sollicitatieprocedure. Bijvoorbeeld over de mate en wijze van openheid over uw psychische problematiek tijdens de sollicitatieprocedure of een gat in uw CV. Andere thema’s: het leren omgaan met belemmeringen en belastbaarheid in werk, balans tussen werk & privé, assertiviteit of grenzen aangeven, omgaan met collega’s en leidinggevende.
  • Coaching-on-the-job: Het versterken van uw werknemersvaardigheden tijdens werk. Bijvoorbeeld door het opbouwen van arbeidsritme, het leren onder leiding en toezicht te werken en leren taken en opdrachten zelfstandig uit te voeren.

Bij alle dienstverlening zoeken we actief de afstemming en verbinding met uw behandelteam.

shutterstock_604017911_lowres

‘In mijn IPS-traject heb ik alles op alles gezet om de stap naar betaald werk te zetten. Dat is niet gelukt. Maar juist omdat ik alles heb geprobeerd, ervaar ik nu rust in mijn vrijwilligerswerk op de school van mijn dochter’

-Chris, conciërge basisschool en voormalig leerkracht

Vergoeding

De meeste trajecten worden volledig vergoed. Dit geldt in het algemeen voor werknemers die nog een werkgever hebben of mensen die een uitkering ontvangen via UWV. Ook zijn gemeenten in toenemende mate bereid om uw IPS-traject te vergoeden.

Neem contact op

Alle informatie op deze pagina kunt u ook downloaden in een handige PDF.