IPS

Bij Twomorrow werken we samen met jou en het GGZ-behandelteam aan het hervinden van de balans op het gebied van werk en studie. Zo werk je aan het herstel van gezondheid, verminderen van psychische klachten en het maken van verbindingen in de maatschappij.

‘Door het IPS-traject heb ik na 8 jaar van arbeidsongeschiktheid weer een betaalde baan gevonden. We hebben er bijna 3 jaar aan gewerkt en gelukkig is die tijd er binnen IPS. Met ups-and-downs is het gelukt – samen met mijn trajectbegeleider en behandelaar – om door te zetten en de moed niet op te geven. Ik ben soms gewoon trots op mezelf.’

- Joris, medewerker communicatie

Welke dienstverlening biedt Twomorrow in een IPS-traject?

  • In beeld brengen van je huidige situatie. Om samen tot een koers te komen bespreken we je wensen, kansen én belemmeringen op de arbeidsmarkt. Indien gewenst bekijken we de mogelijkheden om het inkomen te vergoten. Ook brengen we eventuele risico’s voor het inkomen, uitkering of arbeidscontract in kaart. Zo kun je een weloverwogen keuze maken voor IPS.
  • In beeld brengen arbeidsmarktpositie. Wij brengen samen je wensen & interesses, opleiding & werkervaring, kwaliteiten & vaardigheden in beeld en matchen deze met de kansen op de lokale arbeidsmarkt. Twomorrow zet daarbij onder andere verschillende valide testinstrumenten in.
  • Begeleiding op de weg naar werk. We zoeken met jou naar passende vacatures en bieden ondersteuning bij het maken van een CV en aansprekende brief. Samen vinden we de weg op social media en brengen we je netwerk in kaart.
  • Coachingsgesprekken. Zo bereiden wij je voor op het beantwoorden van lastige vragen tijdens een sollicitatieprocedure. Bijvoorbeeld over de mate en wijze van openheid over je psychische problematiek tijdens de sollicitatieprocedure of een gat in je CV. Andere thema’s: het leren omgaan met belemmeringen en belastbaarheid in werk, balans tussen werk & privé, assertiviteit of grenzen aangeven, omgaan met collega’s en leidinggevende.
  • Coaching-on-the-job: Het versterken van je werknemersvaardigheden tijdens werk. Bijvoorbeeld door het opbouwen van arbeidsritme, het leren onder leiding en toezicht te werken en leren taken en opdrachten zelfstandig uit te voeren.

Bij alle dienstverlening zoeken we actief de afstemming en verbinding met je behandelteam.

Kevin Nouwens Kleur portret

Ik startte met het IPS-traject en werd taalcoach voor een Koreaanse jongen. Daarmee kwam mijn passie voor het onderwijs weer terug. Het echte herstel kwam bij Focus Zwolle, waar ik nu trainingen geef als ervaringsdeskundige. Voor mij zit herstel in weer actief dingen ondernemen. Kijken naar mogelijkheden in plaats van beperkingen.

-Kevin, IPS deelnemer

Vergoeding

De meeste trajecten worden volledig vergoed. Dit geldt in het algemeen voor werknemers die nog een werkgever hebben of mensen die een uitkering ontvangen via UWV. Ook zijn gemeenten in toenemende mate bereid om uw IPS-traject te vergoeden.

Neem contact op

Alle informatie op deze pagina kunt u ook downloaden in een handige PDF.