Samen oriënteren op mogelijkheden

Ben jij door mentale klachten vastgelopen en/of uitgevallen op je werk en wil je graag weer gaan onderzoeken wat jouw re-integratiemogelijkheden zijn? Dan zijn wij er voor jou.
Twomorrow ondersteunt bij re-integratie, maar we doen het net even anders dan reguliere re-integratiebureaus. Bij Twomorrow zijn wij gespecialiseerd in de samenwerking met de GGZ.

Al onze trajectbegeleiders hebben een zorg-achtergrond en begrijpen jouw situatie. We kijken naar wat er bij jouw hulpvraag past, en als je dit zelf eigenlijk niet zo goed weet kunnen we jou helpen dit te onderzoeken.

Hoe werkt het?

Wij maken graag kosteloos en vrijblijvend kennis om te kijken wat we voor je kunnen betekenen. Dit kan op locatie maar ook telefonisch of bijvoorbeeld online als dit beter uitkomt. Tijdens dit kennismakingsgesprek zullen we jouw situatie in kaart brengen en op basis daarvan de mogelijkheden voor een re-integratietraject bespreken.

We werken altijd vanuit het IPS-gedachtengoed. IPS staat voor individuele plaatsing en steun, en gaat ervan uit dat werken bijdraagt aan herstel. Naast IPS-trajecten voeren we ook nog veel andere re-integratietrajecten uit. Ook goed om te weten; in de meeste gevallen worden re-integratietrajecten volledig vergoed. Het kost jou dus niks en het heeft ook geen invloed op je uitkeringssituatie.

patroonLos@1x_rotated
patroonLos@1x_rotated
patroonLos@1x_rotated
patroonLos@1x_rotated
patroonLos@1x_rotated
icon-checkmarkCreated with Sketch.

Kennis & Begrip

Iedereen kan te maken krijgen met psychische problemen, onze trajectbegeleiders hebben een zorgachtergrond en zijn in staat verder te kijken dan jouw psychische kwetsbaarheid.

icon-checkmarkCreated with Sketch.

Vergoeding

Onze trajecten worden in de meeste gevallen volledig vergoed. Naar aanleiding van het kennismakingsgesprek wordt er gekeken welke financieringsmogelijkheden er zijn voor jou. Denk hierbij bijvoorbeeld aan financiering via het UWV, gemeentes of jouw werkgever.

icon-checkmarkCreated with Sketch.

Ruime ervaring

Twomorrow bestaat al 10 jaar. In die periode hebben we voor meer dan 5000 mensen een bijdrage mogen leveren in hun weg naar (vrijwilligers)werk en/of studie.

Soorten trajecten:

We voeren verschillende re-integratietrajecten uit waarbij wij altijd werken vanuit de IPS-methodiek. IPS staat voor individuele plaatsing en steun en is een bewezen methodiek, die er vanuit gaat dat werk bijdraagt aan herstel. Ons meest voorkomende traject is dan ook het IPS-traject.

Binnen het IPS-traject word je gedurende een periode van 2 of 3 jaar, afhankelijk van je diagnose, begeleid en ondersteund in de weg naar werk en duurzame inzetbaarheid. Daarnaast bieden we ook Modulaire trajecten, Werkfittrajecten, Naar werk trajecten en (1e, 2e, 3e-spoor) werkgeverstrajecten.

Meer informatie over onze verschillende trajecten vind je hier.

Benieuwd welk traject het beste past?

Aanmeldproces

tortilla-1

Aanmelden

tortilla-2

Afstemming met trajectbegeleider

tortilla-3

Kennismaking en advies

tortilla-4

Aanvraag traject

tortilla-5

Aan de slag

Aanmelden kan op verschillende manieren, u kunt zelf contact opnemen, of u kunt worden aangemeld bij een van ons trajectbegeleiders door bijvoorbeeld uw behandelaar, uitkeringsinstantie, werkgever of iemand vanuit uw persoonlijke netwerk. Uiteraard is het hierbij altijd van belang dat u zelf ook achter deze aanmelding staat. U kunt zich via deze website aanmelden of telefonisch contact opnemen. Nadat u bent aangemeld wordt er binnen een werkweek contact met u opgenomen om een kennismakingsgesprek in te plannen. Tijdens het kennismakingsgesprek kijken we samen of je in aanmerking komt voor een traject, en welk traject het beste aansluit bij uw hulpvraag en doelen. Ook krijgt u tijdens dit gesprek de ruimte om vragen te stellen en leert u Twomorrow iets beter kennen.

Tijdens het kennismakingsgesprek kijken we ook met u mee, of er eventuele financiële risico’s of kansen zijn waarbij wij kunnen ondersteunen en/of adviseren. Indien nodig kan er een vervolggesprek ingepland worden om nader kennis te maken en de koers verder met elkaar af te stemmen. Wanneer er een behandelaar betrokken is, is dit ook de fase waarbij hij/zij betrokken wordt bij uw persoonlijke re-integratieplan. Wanneer dit allemaal afgestemd is zal uw trajectaanvraag door de trajectbegeleider in order worden gemaakt. Dit kan zijn bij uw werkgever, een uitkerende instantie zoals het UWV of bij uw gemeente.

Vergoedingen

De meeste trajecten worden volledig vergoed. Dit geldt in het algemeen voor werknemers die nog een werkgever hebben of mensen die een uitkering ontvangen via UWV. Ook zijn gemeenten in toenemende mate bereid om uw traject te betalen.

Particulier

Uiteraard bieden wij ook de mogelijkheid om een particulier traject aan te gaan. We maken dan een offerte voor u op maat. We houden daarbij rekening met uw financiële draagkracht.

Veelgestelde vragen

Het volgen van een IPS-traject heeft geen gevolgen voor de uitkering en geen invloed op het proces van herkeuring in het geval van arbeidsongeschiktheid (Wajong, WAO en WIA). Pas op het moment dat er betaald werk is gevonden kan dat van invloed zijn op de hoogte van de uitkering. De IPS-trajectbegeleider kan dit vooraf met u in kaart brengen. Dan weet u altijd waar u aan toe bent.

Aan het begin van een IPS-traject wordt er samen met u een plan van aanpak gemaakt. Dit noemen we het IPS-plan. Hierin worden alle activiteiten vastgelegd waarvan we samen denken dat die nodig zijn in uw situatie om tot succes te komen. Ook wordt er een tijdsplanning gemaakt en besproken hoeveel tijd u zelf in het traject kan en wil investeren. Gedurende het traject kan het voorkomen dat we samen besluiten de koers bij te stellen. Zo houdt u altijd, samen met uw IPS-trajectbegeleider, regie op wat er gebeurt.

De financiering van het IPS-traject staat los van de financiering van uw behandeling. Het traject kan dus inderdaad doorlopen als uw behandeling wordt afgerond of afgeschaald naar een lichtere vorm van zorg. Denk dan aan de basis GGZ of de praktijkondersteuner bij de huisarts.

In het IPS-plan wordt vastgelegd hoe de communicatie met de opdrachtgever verloopt. Hiervoor tekent u tevens een toestemmingsformulier. Het is belangrijk om te weten dat alleen de benodigde informatie ten aanzien van het traject wordt besproken en niet bijvoorbeeld de details van uw behandeling.

Aan het begin van het traject wordt in een IPS-plan, plan van aanpak, vastgelegd wie wat doet. De IPS-trajectbegeleider, u zelf en ook wanneer er afgestemd wordt met de opdrachtgever (UWV, gemeente of werkgever) en uw behandelaar, indien van toepassing. Lees ook de leaflets voor meer informatie over onze dienstverlening.

Twomorrow heeft een beleid rondom privacy schriftelijk vastgelegd. Dit document krijgt u aan het begin van uw traject tegelijkertijd met de welkomstbrief en het klachtenreglement gemaild vanuit ons secretariaat. Ook kunt u deze documenten vinden onderaan onze website of een geprint exemplaar opvragen bij uw trajectbegeleider.

Neem contact op