Werkfit maken

Gedurende een Werkfit traject van maximaal 18 maanden zet u alle benodigde stappen om u voor te bereiden op het betreden van de arbeidsmarkt en fit aan de slag te kunnen gaan. De trajectbegeleider van Twomorrow ondersteunt bij het richten van de aandacht en inzet op het terugkeren in het arbeidsproces met kennis en ervaring van uw GGZ-problematiek.

‘Voor het eerst in mijn leven ervaar ik vrijheid en geloof ik in mijn eigen kunnen. Dat komt omdat ik tijdens mijn werk ervaar dat het me lukt om taken uit te voeren. Dat helpt me ook om door te zetten in mijn behandeling en verder te herstellen.’

-  Laura, receptioniste

Met de opdrachtgever wordt afgestemd welke doelen tijdens het traject moeten worden behaald. We maken afspraken over de duur van het traject met een maximum van 18 maanden en het aantal begeleidingsuren met een maximum van 41 uur. Ook zoeken we de afstemming met uw behandelaar, indien van toepassing.

Welke dienstverlening biedt Twomorrow in een Werkfit traject?

  • Wij brengen uw arbeidsmarktpositie in beeld door uw opleiding, interesses, kwaliteiten en werkervaring te matchen met de kansen op de lokale arbeidsmarkt. Twomorrow kan daarbij verschillende valide testinstrumenten inzetten.
  • Het versterken van uw werknemersvaardigheden. Bijvoorbeeld door het opbouwen van arbeidsritme, het leren onder leiding te werken en taken zelfstandig leren uit te voeren. Twomorrow heeft binnen haar regionale netwerk verschillende mogelijkheden voor stages, vrijwilligers- en betaald werk.
  • Het verbeteren van uw persoonlijke effectiviteit. Bijvoorbeeld door het leren omgaan met belemmeringen & belastbaarheid in werk, balans tussen werk & privé, assertiever worden of juist grenzen aangeven. Ook leren wij uzelf te presenteren bij een werkgever en ondersteunen wij bij de uitbreiding van uw netwerk.
designer

Vergoeding

De meeste trajecten worden volledig vergoed. Dit geldt in het algemeen voor werknemers die nog een werkgever hebben of mensen die een uitkering ontvangen via UWV. Ook zijn gemeenten in toenemende mate bereid om uw traject Werkfit Maken te vergoeden.

Neem contact op

Alle informatie op deze pagina kunt u ook downloaden in een handige PDF.