Melanie: “Bij Twomorrow zit ik echt op mijn plek!”

Melanie

Melanie - Medewerker Backoffice

Melanie is 36 jaar, getrouwd en moeder van zoontje Guus (3). Na een uiteenlopende studietijd is ze uiteindelijk aan het werk gegaan in de beveiliging.

‘Ik ben het type wat graag in mijn comfortzone zit. Daarom heb ik ook 10 jaar beveiliging gedaan’ benoemd Melanie.

Rondom haar zwangerschap kreeg Melanie echter te maken met psychische klachten waardoor ze uiteindelijk volledig uitviel. In die periode kwam ze tot de conclusie dat het werken in de beveiliging, ondanks dat het comfortabel was, toch te weinig uitdaging met zich meebracht.

‘Ik gooide het roer om en volgde een thuisstudie tot financieel administratief medewerker. Kort daarop begon ik met een tweede spoortraject en kwam ik een vacature tegen bij Twomorrow voor een medewerker op de backoffice. De functie omschrijving sprak mij erg aan en de sfeer voelde meteen goed tijdens het sollicitatieproces!’

Bij Twomorrow word ik uitgedaagd om mezelf verder te ontwikkelen
Inmiddels werkt Melanie bijna twee jaar bij Twomorrow en heeft ze helemaal haar draai gevonden. Ze merkt dat ze voldoening haalt uit het aangaan van nieuwe dingen waar ze voorheen liever in haar comfortzone bleef. Bij Twomorrow wordt ze uitgedaagd om zelfstandig oplossingen te bedenken en verbeteringen door te voeren.

‘Dat ik die groei heb doorgemaakt komt ook echt omdat ik het vertrouwen krijg om het te proberen en als het toch te veel wordt dan voel ik ook de ruimte om dit bespreekbaar te maken bij mijn teamleider of collega’s. Er is altijd ruimte voor hoor en wederhoor.’

Naast de ruimte die Melanie ervaart om te leren binnen Twomorrow, wordt er ook actief stilgestaan bij professionele ontwikkeling binnen alle afdelingen. Zo volgen alle IPS-trajectbegeleiders standaard eerst een IPS-opleiding om de methodiek goed te begrijpen en is er regelmatig begeleide intervisie.

‘Ik heb veel aan de intervisies terwijl ik dat tijdens mijn studie altijd vreselijk vond. We zitten dan met alle verschillende disciplines bij elkaar en krijgen meer inzicht en begrip voor elkaars werk. Sinds kort wordt de intervisie door een externe coach begeleidt en dat maakt dat we nog meer de verdieping in kunnen met elkaar. Hierdoor kunnen we nog prettiger en efficiënter samenwerken. Alle afdelingen hebben elkaar immers nodig!’

Terugblikkend op de afgelopen twee jaar verteld Melanie dat ze trots is op de zelfstandigheid die ze heeft ontwikkeld in haar werk. Ze weet hierin toch haar grenzen te bewaken en kan het overzicht behouden tijdens grote projecten, met soms krappe deadlines. 

Bij Twomorrow zit ik echt op mijn plek!
Twomorrow gelooft in arbeid als medicijn.

Nou zegt Melanie: ‘Voor ik hier begon geloofde ik daar helemaal niet in. Werk was niet leuk maar gewoon iets wat er nu eenmaal bij hoorde om geld te verdienen. Inmiddels heb ik ervaren dat het allemaal echt een stukje makkelijker is als je je werk leuk vindt. Ik heb het zo naar mijn zin dat ik soms op vrijdag baal dat het weekend is, omdat ik zo lekker aan het werk ben! Het leukste aan werken bij Twomorrow vind ik de kansen die je krijgt en de aandacht die er is voor elkaar, ik voel me absoluut geen nummertje. De sfeer is informeel en ik word uitgedaagd om zelf na te denken over wat ik nodig heb om mijn werk goed en plezierig uit te voeren. Ik zit echt op mijn plek hier!’