Sylvia van Drenth – Inspirerend

Twomorrow-Foto-Blog-Sylvia

Voor iedereen heeft de laatste tijd er anders uit gezien als het gaat om de dagelijkse routine. Waar bij mij de ochtend op gaat aan het wekken van mijn tienerdochter, het maken van ontbijt, wel of niet zelf sporten, het doen van sportwasjes (handdoeken, shirts, zwemkleding maal 3 maal 7) zag het er nu anders uit. Er was tijd in de wetenschap dat het eigenlijk drukker was dan ooit. Immers het meeste van hetgeen stil is komen te liggen moet later ook weer op gang komen. Maar toch voor mij tijd om eens de krant in te kijken. Dan bedoel ik net wat vaker dan anders en dan ook nog in gesprek/discussie met mijn man die minstens een uur later richting kantoor verdween. Een onverwacht welzijn.

In een van de Volkskrantnummers viel mijn oog op een artikel over de Denktank Mentale Vooruitgang. Dat zat hem eerst in het woord “denktank” als misschien wel in Nationale Denktank. Het jaarlijks verbond van Neerlands superslimme jonge professionals die onder bestuur en advies van Neerlands meest invloedrijken in no-time tot oplossingen komen voor sociale problemen. Ten tweede het woord “mentaal”. Mentaal heeft voor mij betrekking op “hoe we ons voelen, hoe ik mij voel” en tot slot het woord “vooruitgang” . Vooruitgang is onderweg, is dynamisch en is in beweging. Uiteraard horen de twee laatste woorden bij elkaar  “mentale vooruitgang”.

Mentale vooruitgang is voor iedereen zo blijkt uit het artikel. De Denktank Mentale Vooruitgang denkt na over oplossingen waardoor wij er allemaal mentaal op vooruitgaan. Wie wil dit niet? Of je je nu goed voelt of slecht. Het kan natuurlijk altijd beter. Dit vind ik prachtig. Hoe zal het zijn als onze GGZ partners het gesprek openen met de zin: Vandaag werk ik met u aan uw mentale vooruitgang. Dat klinkt in mijn oren zo anders dan werken aan psychische problematiek. Werken aan problemen is van een 3 naar een 5.5 met veel gedoe. Werken aan vooruitgang is van een 7 naar een 9 met plezier.

Het streven naar een maatschappij waarin we mentaal floreren. Waarin mentaal floreren niet langer een individuele aangelegenheid is maar waar het een goed is voor ons allen, mogelijk gemaakt door ons allen. Dit is precies waar we ons bij Twomorrow voor in zetten. Een steentje bijdragen aan een samenleving waarin de aandacht voor fysiek fit zijn in balans is met de aandacht voor mentaal welzijn. Zodat er een optimistische, energieke cultuur ontstaat waarin een rustige tijdsbeleving mogelijk is. Waarin we kunnen omgaan met een diversiteit aan perspectieven en we in verbinding het leven met elkaar vormgeven.

Dat is wat mij inspireert, mijn hart verwarmt. Dat is waardoor ik het werken voor Twomorrow samen met u en met jullie zo plezierig vind.