Mahmut Inan – Werkplezier

Blog-foto-werkplezier2

Je hebt een geweldig weekend gehad. Het is zondagavond, je zit voor de tv en denkt aan de volgende dag: morgen moet ik weer werken. Op maandagochtend kun je moeilijk uit je bed komen. Je rijdt met tegenzin naar je werk. Op het werk voel je je vermoeid aangekomen en denk je alweer aan thuis. Dit gevoel heeft iedereen wel eens, maar er zijn ook mensen die dit gevoel elke dag hebben. Mensen die weinig plezier hebben op werk.

Hoe kun je dit omdraaien? En wat is belangrijk om met plezier naar het werk te gaan? Helaas kan ik je niet de gouden tip geven. Wel heb ik deze vraag uitgezet onder collega’s van Twomorrow.

‘Dag collega’s,

Op dit moment ben ik bezig met het schrijven van een blog. De blog gaat over werkplezier. Bij het schrijven van de blog heb ik jullie hulp nodig. Ik zou graag in het kort willen weten wat jullie nodig hebben om met plezier naar werk te gaan. De informatie probeer ik in de blog te verwerken. Alvast bedankt.

 Met vriendelijke groet,

 Mahmut Inan ‘’

En dit is, samengevat, wat zij hebben geantwoord:

Collega’s

In ons team hechten wij waarde aan collega’s. Respect, diversiteit, inlevingsvermogen, humor en positiviteit zijn begrippen die volgens ons horen bij een fijne collega zijn.

Waardering

Waardering krijgen en geven is belangrijk voor je werkplezier. Het krijgen van waardering motiveert en zorgt voor geluk in je werk. Elke maand delen wij tijdens de kantoorwerkdag successen met elkaar. Het delen van successen is een ideaal moment om waardering te uiten en ontvangen. Probeer het eens uit!

Ontwikkeling

Bij Twomorrow houden we niet van stilstaan: stil staan is achteruitgaan. Persoonlijke ontwikkeling en ontwikkeling zijn belangrijk om alles uit jezelf te halen. Je zorgt hiermee continue voor uitdaging én dat maakt werk leuk.

Vrijheid en zelfstandigheid

Natuurlijk heeft Twomorrow regels, maar om ons werk goed uit te kunnen voeren hebben wij vrijheid en zelfstandigheid nodig. Vrijheid en zelfstandigheid helpt ons om creatief te zijn, bewegingsruimte te hebben en beslissingen te nemen. Hierbij kun je denken aan nieuwe werkzaamheden oppakken en/of creatief problemen oplossen. Het geeft je meer lucht als je meer vrijheid hebt. Mijn advies is dan ook om meer vrijheid in je werk te creëren.

Verantwoordelijkheid & resultaatgerichtheid

Je verantwoordelijk voelen voor de kwaliteit, samenwerking en doelstellingen zorgt voor betrokkenheid en eigenaarschap. Het zorgt ervoor dat wij als team resultaatgericht gericht aan de slag kunnen en het geeft ons de ruimte om het werk ons eigen te maken. Het zou een puinhoop zijn als we ons niet verantwoordelijk zouden voelen voor onze missie en visie.

Het is belangrijk om met plezier naar je werk te gaan. Al deze punten zorgen bij mij en mijn collega’s van Twomorrow voor werkplezier. Het belangrijkste om met plezier naar je werk te gaan, is weten wat belangrijk is voor jou. Waar ligt je passie? Wat wil je bereiken? Wat zijn jouw loopbaanwaarden? Hierdoor weet je wat bij je past en hoef je alleen maar nog de juiste werkgever te vinden. En mocht je daar hulp bij nodig hebben, dan staan mijn collega’s en ik voor jou klaar!

Mahmut Inan

IPS-trajectbegeleider bij Twomorrow