Sanne: “Bij Twomorrow sta je er niet alleen voor!”

Sanne

Sanne - IPS-Trajectbegeleider GGNet

Sanne is 24 jaar oud, woont samen met haar vriend in Doetinchem en heeft de HBO opleiding Social Work afgerond. Daarna wist ze niet zo goed wat ze wilde gaan doen. Om die reden besloot ze tijdelijk te gaan werken  bij de bioscoop zodat ze kon gaan onderzoeken welke richting ze op wilde met haar volgende baan.

‘Toen ik na een aantal maanden toe was aan een volgende stap werd ik toevallig door Twomorrow benaderd op indeed! De functieomschrijving sprak mij meteen enorm aan, het leek me eigenlijk precies waar ik naar op zoek was. Met name omdat je wel in de zorg werkt maar geen verzorgende functie hebt. Bij mijn eerdere stages en werkervaring, zoals bijvoorbeeld in de ouderenzorg, was mijn werk gericht op behouden van wat er nu was. Ik haal juist voldoening uit het werk wanneer mensen stappen kunnen zetten en ik kan bijdragen aan ontwikkeling. Dat is in mijn huidige functie hetgeen waar ik de hele dag mee bezig mag zijn!’

Uitdaging en werkwijze Twomorrow
Sinds oktober 2023 is Sanne voor Twomorrow werkzaam als IPS-trajectbegeleider binnen team GGNet. Sanne vertelt dat het werken als trajectbegeleider naast heel leuk, ook heel uitdagend kan zijn omdat er veel bij komt kijken.

‘Je hebt met zo veel verschillende partijen en situaties te maken waarbij de mogelijkheden en wet/regelgeving vaak net weer even anders zijn. Vooraf was mij om die reden ook al verteld dat het ongeveer een jaar duurt voordat je alles een beetje onder de knie hebt. Het was even schakelen om mezelf ook leertijd te gunnen. Inmiddels heb ik hier wel een balans in gevonden gelukkig en vind ik het alleen maar leuk dat elke dag weer anders is!’

Naast de inhoudelijke functie vertelt Sanne dat ze ook de IPS-methodiek leert kennen, waarmee gewerkt wordt binnen Twomorrow. Hiervoor nemen nieuwe medewerkers kort na de start bij Twomorrow deel aan de IPS-opleiding vanuit kenniscentrum Phrenos. De IPS methode gaat ervan uit dat werk bijdraagt aan herstel. Vanuit die visie worden cliënten met (ernstige) psychische klachten ondersteund bij het re-integreren.

‘Ik sta enorm achter de methodiek, je kan mensen verder helpen en bijdragen aan een stukje ontwikkeling zonder hen afhankelijk te maken. We werken juist toe naar meer zelfstandigheid en eigen regie. Het voelt goed om dagelijks bezig te kunnen zijn met iets waar ik echt in geloof. Namelijk dat het gezond is voor mensen om onderdeel te zijn van de maatschappij. Betaald werk is hierin in mijn ogen een essentieel onderdeel waar ik nu aan kan bijdragen. Dat geeft mij heel veel voldoening en maakt het werk zo leuk!’

Lef en initiatief worden gewaardeerd
‘In het half jaar dat ik nu bij Twomorrow werk heb ik gemerkt dat iedereen ontzettend enthousiast wordt van nieuwe ideeën en initiatieven. Je zult hier niet snel een nee krijgen als je een goed idee hebt en plan wilt maken. Dat vind ik heel erg leuk en maakt ook dat ik meer dingen durf te onderzoeken en uit te proberen in mijn werk. Zo werd ik door twee behandelaren van GGNet gevraagd om een presentatie te verzorgen tijdens een netwerkborrel toen ik net drie maanden in dienst was. Presenteren is iets wat ik heel spannend vind dus normaal zou ik geneigd zijn om dit af te slaan maar nu dacht ik: ik ga het gewoon doen. Ik had het gevoel dat ik echt van meerwaarde kon zijn en onze dienstverlening voor meer mensen toegankelijk kon maken door dit soort presentaties te geven. Achteraf ben ik daar echt trots op en ben ik blij dat ik mezelf heb uitgedaagd. Ik zou het zo weer doen!’

Individuele kracht, collectieve focus
‘Ik werk nog maar relatief kort bij Twomorrow maar ik voel me erg thuis binnen de organisatie. Op dagelijkse basis werk je als IPS-trajectbegeleider over het algemeen op locatie bij je behandelteam. In mijn geval is dat bij GGNet Zutphen. Ondanks dat ik dus niet zoveel tijd spendeer op locatie, voel ik me wel echt onderdeel van Twomorrow.’

Binnen Twomorrow vinden we het belangrijk om talenten en kennis te benutten en willen dat collega’s elkaar weten te vinden. Hier wordt actief aandacht aan besteed door bijvoorbeeld een uitgebreid onboarding programma en dagelijkse (online) overlegmomentjes waarbij je laagdrempelig de kans krijgt om vragen te stellen en de samenwerking op te zoeken.

‘Ik weet ik dat er altijd wel een collega is die met mij mee wil denken en als ik op kantoor ben vind ik het leuk dat er aandacht is voor elkaar. Je staat er dus zeker niet alleen voor!’